Fibernätsbyggnation m.m.

Hej,

Fibernätsbyggnationen fortgår tillsammans med elnätsbyggnationen och har nu tagit sig från Hålåsvägen över mot Rålandsberg.
Markavtal för etapp 3 (Härbjörneröd, Fjällegärde, Otterslätt, Gullixeröd, Smedby, etc) börjar komma ut nu.
Markavtal för etapp 2 (Naveröd – Kallefors + Ileberg) kommer att komma ut inom kort.
Bra om de skyndsamt kan komma tillbaka till oss då de är en förutsättning att vi får dem klara för att kunna bygga nät.

Jakt efter saknade anslutningsavtal pågår. Om vi får in avtal för sent och det finns ändringar kan det hända att inte t.ex. en extra anslutning kan byggas utan tilläggskostnader. Hör av Er om det finns frågor.

Vi har efter noggrant övervägande tecknat ett avtal med kommunikationsoperatören Zitius Service Delivery. Företaget ägs av Telia, vilket innebär att det kommer att bli möjligt att teckna avtal med Telia som tjänsteleverantör om det skulle önskas.
Nu har vi startat arbetet med att hitta en bra lösning för grupptjänsteavtal. Meningen är att föreningen skall kunna erbjuda ett triple play-abonnemang (= TV + Bredband + Telefoni) till ett mycket bra pris.
Zitius hela erbjudande kan studeras på deras portal: http://zmarket.se/. Obs! Vi kan ännu inte beställa några tjänster, men det går alltså att kika på vad man kan välja mellan från det fria nätet. Vårt gruppanslutningsavtal kommer inte synas på Zitius portal, det kommer hanteras separat.

Planen är att ha ett informationsmöte under våren för att presentera båda Zitius och deras roll samt den tjänsteleverantör vi kommer att ha valt till vårt gruppavtal samt även hur tomtgrävning och installation skall genomföras.

Som vanligt är vi tillgängliga för frågor per mail, telefon, facebook, mellan fyra ögon, etc. Bara att kontakta oss, så skall vi försöka svara på alla frågor.

MVH
Styrelsen gnm Daniel

Lämna ett svar