Fibermöte med kommunen ikväll

Ikväll deltog några från styrelsen på möte med de andra fiberföreningarna och kommunen på kommunhuset i Henån. På programmet stod statusavrapportering från varje förening, information om bidragsansökan, information om tätortsbyggnationerna som Telia just nu gör och som viktigaste punkt: Hur skall frågan kring byggnation av stamnät på ön hanteras efter kommunfullmäktiges beslut att skjuta till pengar till den investeringen.
I anslutning till detta diskuterades också bildandet av en ev. paraplyförening för alla fiberföreningar på ön. Syftet skulle vara att äga stamnätet och även vara en möjlig aktör att ta hand om drift och underhåll för alla föreningarna när näten väl har byggts. Åsikter om detta luftades, men vi får återkomma längre fram om exakt hur detta kommer att se ut.

Näst viktigast var att vi fick information om att det nu närmar sig för Jordbruksverket och Länsstyrelsen att bli klara med hur de skall tolka reglerna kring hur Landsbygdsprogrammets 3,25 miljarder kronor skall delas ut. Det väntas ske i september och sedan stängs dörren för bidragsansökningar i oktober. Det innebär att vi behöver ha in medlemsregistreringar före 31/9 för att ha chans att göra en så bra bidragsansökan som möjligt.

Må väl! (och värva medlemmar!)
//Daniel

Lämna ett svar