Det går lite långsamt…

Igår kväll var det möte med kommunen och övriga fiberföreningar. Bl.a. diskuterades om gemensam upphandling av olika delar av våra gemensamma projekt kan göras. Det finns förslag på lösning där som inte är spikat, men diskussionen fortsätter.

Klart är dock att alla närvarande föreningar på mötet är större en Tegneby fiber i form av antalet medlemmar som visat intresse/anslutit sig. Vi behöver få lite bättre fart på inströmningen av medlemmar. Vi är c:a 55 st idag, men vi behöver nog bli minst 100 st till om det skall vara genomförbart att installera fiber till en rimlig peng.

Det är inte helt klart ännu, men senaste informationen från Länsstyrelsen är att bidrag skall kunna sökas fr.o.m. september månad i år, utbetalning kan då preliminärt var möjlig i maj 2015, vilket innebär att en fiberanslutning högst preliminärt skulle kunna vara aktuell efter sommaren 2015. Men det kräver förstås att man ligger bra framme med antalet medlemmar och att vi hunnit komma i mål med vår projektering i september.

Tala med vänner, grannar och andra bekanta. Påverka dem att ansluta sig nu!

Vill Ni ha information innan ni slår till? Kontakta oss så skall vi hjälpa till. Se kontaktuppgifter här: Kontakta oss

//Daniel

Lämna ett svar